sábado, 17 de febrero de 2007

Es dic de Ciutadella!

Era obligatori fer una entrada fent referència a n'es nou projecte des dic de Ciutadella, i es que dona més que pensar que s'anterior. S'anterior era un desastre tan gros que era facil descalificar-lo i no tenir-lo en compte per res, però sa questió ara és si aquest nou dic serà o no respectuós amb es medi ambient (dins el que cap) i si solucionarà es problemes actuals d'espai.

Anterior i nou Projecte






Quan van fer s'anterior projecte el van fer a corrents, volent donar una sol·lució amb rapidesa per lo que havia passat a sa rissaga, i amb s'objectiu per tant de "tranquilitzar" a nes poble (arma politica?), és lo que jo crec. A més d'aquest objectiu n'hi havia d'altres que tots sabem, s'especulació urbanistica que s'havia fet era impressionant, tots es terrenys de "darrera" es dic estaven comprats per gent amb certes relacions directes amb s'ajuntament i el PP. Hi va haver manifestacions i es poble es va dividir literalment, hi va arribar a haver enfrontaments i tot, és lo únic que van conseguir, i es que és normal, sa gent caparruda del PP donava suport as projecte sense tenir en compte es mal que feia, ja que com dic, Ciutadella és caparruda i si jo soc d'aquests, d'aquests seré sempre.
Tot allò va passar ja fa gairebé un any, i després de que ses parts no estessin d'acord en es projecte (com era d'esperar), es Consell de Menorca va proposar un altre projecte, aquesta vegada molt més respectuós amb es medi ambient, molt més barat, sense especulació, aprofitant carreteres, etc.
Però clar, tot i això no deixa de tenir un impacte visual important, i més després d'haver vist es "mini-braç" de 20 metres de Cala'n Busquets, que ens dona una idea de lo lleig que fa es color gris a la mar.

Crec que és hora de pensar-hi, però ara ja totes ses parts hi estan d'acord i ja es gairebé segur que es fa. Sera veritat?

Us deix aqui un parell de fotos perquè opineu voltros mateixos, i si no us agrada s'impacte que creieu que produïrà, enviau un mail de protesta a partir de sa web del GOB; tota sa informació aqui baix:

Tota la informació del nou projecte:

http://www.cime.es/novacime/cime03/index_03.asp
Departaments - D'ordenació del territori - "UNA PROPOSTA DE FUTUR PEL PORT DE CIUTADELLA"

Firma en contra del nou projecte:
(Es van aconseguir més de 2000 firmes i van donar resultat!!)

"El Ministeri ha contestat al Govern Balear que no es pot pronunciar sobre el projecte del dic sense que abans es compti amb una sèrie de requisits exigibles a qualsevol projecte que es faci sobre la costa. Aquests requisits inclouen tots els que el GOB demanava i que han rebut el suport de més de 2.000 persones que han enviat peticions al Ministeri."


http://www.gobmenorca.com



Fotos d'on serà construït el dic:












4 comentarios:

Anónimo dijo...

L'únic que no m'ha quedat clar, és si ets simpatitzant del PP o no :S

Anónimo dijo...

I ajo igual perquè ni Dic ni osties quan tenim un port inmens a sa nostra illa i li hem de fotre ciment a la mar, perquè no mus la foteu per una altra banda as ciment i us quedau trankils i donau feina a nes cabo pipa no sia que es mori de gana!!
tant de conformisme de sa juventut menorquina fa que menorca deixi sa seua essencia per passar a ser cala ciment!! sEMBLA MENTIDA

Anónimo dijo...

i MOLTS ANYS ESCORPÍ, I NO SIGUIS RECORÓS, MILLOR TREBALLAR-SE AKESTA PART! THO DIU UN ESCORPÍ AMB EXPERIÈNCIA!

LiPi dijo...

Us hauria d'haver quedat clar si soc o no simpatitzant del PP. En vista des següents posts que vaig posar, i llegint un poc més es veu clarament com jo rebutj totalment aquest o qualsevol dic. Fins i tot no m'agrada es projecte del PSOE, que és es d'aquest que surt a ses fotos!

Gracies per es anys i perdó per contestar tan tan tard xD