miércoles, 14 de marzo de 2007

Google ens espia!

Aquesta noticia va sortir fa uns dies a Barrapunto i mostra la fotografia de més Google Earth amb més resolució de tot el planeta. Si no sabeu que és Google Earth, és un programa per veure qualsevol part del mon virtualment, com si volessim damunt d'ell. Si no vols instal·lar el programa també pots anar a Google Maps que utilitza la mateixa font de dades.






Si ens fixem en Barcelona o Menorca, o qualsevol altre lloc, veurem zones amb bastanta qualitat i altres que no estan ni "escanejades" (el cas de Ciutadella). Google utilitza satel·lits i avions per fer fotografies del planeta i permetre així que nosaltres "viatjem" sense moure'ns de casa. Les imatges tenen com a mínim 5 anys perquè no puguin ser utilitzades per terroristes o per gent qui tengui plans de destrucció de la terra.



Avegades però, veure aquestes imatges crea una sensació d'estar vigilat constantment, i si veiem el que nosaltres som capaços de veure amb Google Earth, que podran veure "ells" per espiar-nos? Jo diria que fins i tot et deuen poder contar els pels de sa closca.

Sortint de temes "conspiranoics", vui que us pregunteu què estaven cercant en una zona tan remota del planeta, on se suposa que no hi ha res interessant? Es veu com algunes persones estan al voltant d'un pou, l'estaran excavant? Estaran cercant petroli? O simplement volen donar de beure als seus camells? Apareix aquesta foto en aquest punt tant remot perquè és l'únic que pot tenir interés, o perquè cercaven alguna cosa?...

Mireu i opineu:
Es tracta d'una fotografia a zoom 23 (paràmetre z de la direcció), que per defecte no es pot fer (coordenades 15.298683 19.429651):

http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&q=15.298683+19.429651&layer=&ie=UTF8&om=23&z=23&ll=15.298518,19.429731&spn=0.000094,0.000169&t=k&iwloc=addr


Altres imatges a molta resolució, si cercau un poc per google n'hi ha que fins i tot es veu com han col·locat publicitat damunt d'edificis o escrivint coses al terra!!!!:

GDay escrit amb camisetes

Amfiteatre de Parkway

Misil (avió)

Camp futbol Munich

Konstanz i bicicleta

Helicopter

Lanxa

Propaganda


Part de la informació l'he treta d'aqui, és bastant interessant aquest blog:
http://google.dirson.com/post/3228-imagenes-maps-mayor-resolucion/

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Antes de res te vull felicitar per aquest blog que tens tant currat. Està molt bé que hi hagi gent preocupada en aquest món.... Ses ajudes aquestes que tens per informàtics per “overclockejar” i açò també estan molt bé, no en puc dir res més pq soc una negada de sa Informàtica i lo màxim que puc fer és mirar ses fotos i riure xD. Aquesta notícia de Barrapunto posa sa pell gallina perquè sa llibertat personal és una cosa molt important encara que no hi pensem gaire (talvegada pq s’hauria de donar per suposada...), i pensar que es google pot ser mal emprat per gent com en Bush, que a una conferència va assegurar que l’havia emprat per espiar es terroristes, o per sa mateixa església catòlica (s’única institució del món que té espies casi per tota sa Terra...) pues que vols que te digui, fa bastanta pena. Lo que estaria bé és que ja que Internet mus dona llibertat d’expressió, amb sa possibilitat de que si una cosa no mus agrada només tenim que tancar sa finestra, seria guai que sa gent l’emprés bé i aquest servei ajudés a informar sa gent. Tothom té dret a viure tranquil o tranquil•la i poder-se treure un moc sense que es google li fagi una foto.
Esper que sa gent s’animi a aportar coses per aquí. Un saludu ;P

Anónimo dijo...

What is the language you are writing in ..? It seems to be a cross between French and Spanish. Is that right??...

I found you quite by chance, clicking that "next blog" button up top. I do a blog too. It's called Gledwood Vol 2. It's my secret diary online. So come have a poke through my innermost embarrassing thoughts. I promise it will entertain your head off!

I look forward to seeing you there.

All the best to you
from
Gledwood

LiPi dijo...

I'm writing in a variant of Catalan (Catalunya, spain),Ciutadellenc. It's a dialect from Ciutadella de Menorca, a balear island of spain. In the same island there are about three or four slightly different dialects, and the island has only 45Km long!. The ours is the hardest to understand jeje. Check http://en.wikipedia.org/wiki/Minorca and you will see where is it exactly. I think it would like you jejeje.

I will visit your blog, don't worry!! ;)

thanks for commenting!