lunes, 12 de marzo de 2007

Una altre vegada, però amb dibuixos, NO A Windows Vista.

Com que sabia que no us podria convèncer només amb paraules, aqui teniu fotos i un vídeo de perquè no utilitzar/comprar/instal·lar Windows Vista. En aspecte no varia gaire en quant a Windows XP, no us deixeu enganar per es dibuixets i es colorins, que as final no són res més que açò. I no em recordeu ses vegades que s'em va penjar s'ordenador culpa de haver provat aquest sistema.






Us ho tornaré a recordar, però aquesta vegada de forma més curta:

· S'ha integrat un nou sistema que prevé ses execucions de certs programes que Microsoft considera perillosos. Es diu SPD, és una funcionalitat que en principi NO es pot desactivar. He llegit casos reals de gent que no li funciona ni es MSN MESSENGER LIVE 8 perquè es propi Microsoft considera què és perillos emprar-lo. Hi ha gent que no pot descarregar res de s'Emule. N'hi ha d'altres que no poden escoltar música ni veure pel·licules.

· S'ha integrat una altra funció que farà que tot aparell nou que la dugui (léase DRM), detecti si el que vols reproduïr és legal o no, i si no ho és no et deixarà reproduir-ho o ho farà directament amb mala qualitat. Exacte, si tens una targeta de so amb DRM no podras sentir res que no sigui legal.


· Aquesta vegada és més complicat tenir un Windows pirata, per el que as final l'hauràs d'acabar comprant si el vols, et costarà més de 300€ depenent de sa versió.


· Et farà preguntes continuament sobre el que s'ha de permetre i el que no s'ha de permetre executar. Fins i tot amb s'internet explorer, amb qualsevol programa de instal·lació, amb qualsevol acció que faixis referent a configurar es sistema, si vols anar a Administrador de sistema, etc. Un "incordiador".


· Et farà anar s'ordenador molt més malament del que realment et pot anar, i fes-me cas, es cert.


· Una vegada activat a un ordenador, no li podràs canviar es Hardware, per exemple si se't romp es processador, sa placa base o qualsevol cosa grossa. Hauràs de comprar un altre WINDOWS!



Per un bé teu, i per es bé de tots, NO POSIS WINDOWS VISTA; Si no vols canviar a GNU/Linux o a MacOS, almenys queda't amb Windows XP!

Aprofit per donar aquesta web, que està bastant bé encara que per gent qui en té poca idea, hi pot haver colque tecnicisme, així i tot es senzilla i es perquè us fageu una idea de que és i que comporta instal·lar un GNU/Linux.

Una frase que m'ha agradat és:

"Si voleu que Linux sigui exactament igual a Windows®, probablement quedareu decebut. GNU/Linux està contruit per persones les quals simplement el volen diferent. Tenen diferents visions entre ells del que és un sistema operatiu. Aquesta discrepància i diversitat de opinions fa que participar en la creació de Linux sigui quelcom especial i interessant."


M'agradaria que si algú ha emprat Windows Vista, que deixi algun comentari del que li ha semblat, i que si algu ha anat a la web que acabo de dir, igual. Gràcies.

####################
A continuació unes fotos i un enllaç a un vídeo de com vaig instal·lar Windows Vista a VMware corrent Debian GNU/Linux.

11 Captures de pantalles i un video (hi ha algun tros que ha perdut frames, però ja demostra que no ha canviat gaire s'aspecte), clica AQUI per descarregar-te'l.

1. Es cd de instal·lació et du a una pantalla que ja no és blava, PER FI! (copy copy a apple i a gnu/linux)
2. Vaig quedar sorprés quan em demanava 6,7Gb d'espai, NOMÉS PER ES SISTEMA BASE! (GNU/Linux amb molts de programes ocupa la meitat).
3. Ara em diu que s'espai recomanat es de 8,6Gb, impressionant!, però almenys instal·larà.
4. Quin Windows vui triar? Vaig posar s'Ultimate que és es que semblava més Ultim. No vaig entendre gaire aquest pas, no m'el va explicar ningú.
5. Nº de Sèrie --> www.serials.ws
6. Es va tirar com a 1 hora i mitja o més instal·lant.
7. Aqui hi va fer com a 10 minuts.
8. Pantalla de benvinguda amb resolució pèssima (Paseo WXP?).
9. Intentant instal·lar es drivers gràfics i de só, em va donar com a 3 o 4 cartells. Sa barra que hi ha es rellotje es insoportable, ho enganxa tot.
10. Ell mateix es prohibeix accedir a ell mateix, impressive!
11. Vaig aconseguir baixar i reproduir un MP3, ses meues targetes de sò encara no tenen DRM. (No sé perquè em va canviar sa resolució 5 vegades i es va penjar, vaig reiniciar i després va reproduïr).




1 comentario:

nasideb dijo...

Bones, totalment d'acord: NO A WINDOWS VISTA. No le provat encara, nomes le vist a lo que as penjat i per alguna tenda; i certament hi ha que dir que es patètic que venguin amb uns preus desorbitats una espècie de windows xp amb sa cara más o menos rentada però que fa el mateix que s'xp. Bé, el mateix...o...no!!! fa menus, vista te restriccions!! pero com? nam per enrera i no per endavant??
No sabia on penjar aquest comentari que me trobat, pero as final el posare per aqui: http://www.linuxjuegos.com/2007/04/13/mitos-sobre-el-rendimiento/

A part d'aquest comentari, ja s'ha explicat més amunt totes les altres restriccions que te.

Només mi falta dir: windows vista? No gràcies, amb ubuntu soc mes feliç ;)

Bon dia!